1/0
Cuketa naložená v oleji vnese na váš stůl chuť slunné Itálie i uprostřed zimy. Tento recept, který je jednoduchý a rychlý, vám umožní vychutnat si delikátní kombinaci cukety, koření a oleje. Ideální k vínu, sýrům nebo na opečený chléb. Připravte si 6-7 sklenic plných lahodné zeleniny a skvělých chutí. Stačí hodina a máte hotovo!
Cukety důkladně omyjte, osušte a nakrájejte na tenké plátky.
Pokud máte grilovací pánev, použijte ji k rychlému opečení plátků z obou stran, stačí 15–20 vteřin.
Cukety lehce osolte, opepřete a naskládejte do vyvařených sklenic co nejvíce na těsno.
Olej spojte s česnekem, chilli, tymiánem, citronem a solí. Důkladně promíchejte.
Cuketu zalijte připravenou směsí tak, aby byla úplně ponořená v oleji.
Sklenice pevně uzavřete a skladujte na chladném místě, aby vydržela měsíce.
Líbil se vám recept Cuketa naložená v oleji na zimu? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.