1/0
Polské bramborové knedlíky plněné masem, známé jako Cepeliny, vás zaručeně nadchnou! Tento tradiční pokrm vás okouzlí nejen svou chutí, ale i tím, že k jeho přípravě nepotřebujete žádnou mouku. Cepeliny se skvěle hodí pro slavnostní příležitosti nebo když chcete potěšit své chuťové buňky něčím netradičním. A nemusíte se bát, recept je mnohem jednodušší, než byste čekali. Pusťte se do přípravy a překvapte návštěvu něčím výjimečným!
Syrové brambory nastrouhejte na jemném struhadle nad misku s čistou utěrkou či gázou.
Přebytečnou vodu z brambor pečlivě vyždímejte a škrob nechte sedimentovat na dně.
Vepřovou krkovici a jednu cibuli nakrájejte a rozemelte, přidejte majoránku, sůl a pepř a promíchejte.
Vařené brambory rozmačkejte na jemnou kaši a smíchejte se syrovými bramborami, odkapaným škrobem, solí a vypracujte hladké těsto.
Ze směsi masa vytvořte kuličky a zabalte je do bramborového těsta, které ve dlani vždy trochu zploštěte. Do středu těsta vložte masovou kuličku a tvarujte knedlíky.
Vařte knedlíky ve vroucí osolené vodě 45 minut, aby se nepřichytily ke dnu.
Nakrájejte druhou cibuli a slaninu, osmahněte na sádle do zlatova.
Uvařené knedlíky servírujte s opečenou slaninou a cibulkou.
Líbil se vám recept Cepeliny - polské bramborové knedlíky plněné masem? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.