Cepeliny - polské bramborové knedlíky plněné masem

Čas přípravy: 1 hod 30 min
Obtížnost: Střední
Cena: 42 Kč
Redakce Kupi.cz
30. května
Cepeliny - polské bramborové knedlíky plněné masem v šedém hlubším talířku, posypané osmaženou slaninou. Kupi.cz

Polské bramborové knedlíky plněné masem, známé jako Cepeliny, vás zaručeně nadchnou! Tento tradiční pokrm vás okouzlí nejen svou chutí, ale i tím, že k jeho přípravě nepotřebujete žádnou mouku. Cepeliny se skvěle hodí pro slavnostní příležitosti nebo když chcete potěšit své chuťové buňky něčím netradičním. A nemusíte se bát, recept je mnohem jednodušší, než byste čekali. Pusťte se do přípravy a překvapte návštěvu něčím výjimečným!

Recept cepeliny - polské bramborové knedlíky plněné masem vás vyjde na 7 Kč za 1 porci. 6 porcí připravíte za 42 Kč.
Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Albert za 42 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].

Recept

  • 1

    Syrové brambory nastrouhejte na jemném struhadle nad misku s čistou utěrkou či gázou.

  • 2

    Přebytečnou vodu z brambor pečlivě vyždímejte a škrob nechte sedimentovat na dně.

  • 3

    Vepřovou krkovici a jednu cibuli nakrájejte a rozemelte, přidejte majoránku, sůl a pepř a promíchejte.

  • 4

    Vařené brambory rozmačkejte na jemnou kaši a smíchejte se syrovými bramborami, odkapaným škrobem, solí a vypracujte hladké těsto.

  • 5

    Ze směsi masa vytvořte kuličky a zabalte je do bramborového těsta, které ve dlani vždy trochu zploštěte. Do středu těsta vložte masovou kuličku a tvarujte knedlíky.

  • 6

    Vařte knedlíky ve vroucí osolené vodě 45 minut, aby se nepřichytily ke dnu.

  • 7

    Nakrájejte druhou cibuli a slaninu, osmahněte na sádle do zlatova.

  • 8

    Uvařené knedlíky servírujte s opečenou slaninou a cibulkou.

Zajímavé tipy
  • Pro výraznější chuť přidejte do masové směsi trochu česneku.
  • Vegetariáni mohou využít náplň z hub, cibule a koření.
  • Pokud nemáte k dispozici gázu nebo utěrku, použijte jemné sítko na vyždímání brambor.
  • Podávejte s kysaným zelím nebo smetanovým dipem pro ještě lepší chuťový zážitek.
  • Vyzkoušejte také chlupaté knedlíky nebo sýrové polentové knedlíky podle našeho receptu.

Líbil se vám recept Cepeliny - polské bramborové knedlíky plněné masem? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.