Sušenky z candáta s čočkovým krémem

Čas přípravy: 1 hod 20 min
Obtížnost: Střední
Cena: 236 Kč
Redakce Kupi.cz
13. června 2023
Křupavé sušenky z candáta servírované na bílém talíři se salátem a čočkovým krémem Lamart.cz

Křupavé sušenky z candáta podávané na čočkovém krému budou velmi zajímavým obědem. Rybí sušenky jsou chutné, jemné maso výtečného candáta doplňuje rozmixovaná čočka.

Recept sušenky z candáta s čočkovým krémem vás vyjde na 59 Kč za 1 porci. 4 porce připravíte za 236 Kč.
Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Albert za 236 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].
Lamart
Sponzor receptu

Postup přípravy

  • 1

    Čočku namočte na hodinu do vody a šalotku nakrájejte na plátky. Na lžíci oleje ji na pánvičce orestujte asi 2 minuty a přidejte špetku hrubé soli.

  • 2

    Do pánvičky přidejte scezenou čočku a přilijte 600 ml zeleninového vývaru. Vařte asi jednu hodinu.

  • 3

    Filety candáta nakrájejte na silnější plátky a asi 15 minut vařte v lehce slané vodě. Vodu sceďte a kousky ryby rozmačkejte vidličkou.

  • 4

    Do mísy dejte toustový chléb, přilijte mléko a 2–3 minuty nechte odležet. Potom chléb vymačkejte a přidejte k rybě.

  • 5

    Ke směsi přidejte hrst nasekané petrželové nati a jemně nasekané chilli papričky. Osolte, opepřete a rukama dobře promíchejte.

  • 6

    Ze směsi vytvarujte 16 kuliček. Zmáčkněte je do tvaru placky a vrchní i spodní stranu obalte v kukuřičné mouce. Připravené candátové sušenky ze všech stran osmažte v pánvi na oleji asi 2 minuty z každé strany.

  • 7

    Čočku rozmixujte i se zeleninovým vývarem a nakonec osolte, opepřete.

Zajímavé tipy

Lze použit i filé z tresky. Kousky tresky vařte ve 100 ml mléka s bobkovým listem a potom ke směsi přidejte 1 vejce.

Líbil se vám recept Sušenky z candáta s čočkovým krémem? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.