1/0
Jahodové cupcakes spojují nadýchané kakaové těsto s lahodným jahodovým krémem. Díky smetaně jsou krásně vláčné a ovocný krém jim dodává svěží chuť. Skvěle se hodí na oslavy i k odpolední kávě. Připravte si je doma a vychutnejte si dokonalou kombinaci čokolády a jahod v každém soustu!
Máslo, cukr, bílky a vanilkový extrakt důkladně vyšlehejte.
Mouku smíchejte s práškem do pečiva a obě směsi spojte a poté přidejte mléko, vodu a smetanu.
Těsto si rozdělte na dvě části. Do jedné části vmíchejte kakao a druhou část nechte světlou.
Připravte si košíčky na muffinky a naplňte je částí světlého a potom tmavého těsta.
Pečte při 170 °C cca 20 minut.
Krém si uvařte z rozmixovaného jahodového kompotu, cukru krupice a jahodového pudinku.
Vychladlý pudink přidejte po lžících do změklého másla a poté vyšlehejte krém.
Do středu každého cupcaku udělejte díru, kterou vyplňte jahodovým krémem a povrch potřete stejným krémem, kterým jste naplnily střed cupcaku.
Líbil se vám recept Jahodové cupcakes? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.