1/0
Losos v kombinaci s rizotem představuje možná neobvyklé, ale zajímavé spojení chutí, které si jistě oblíbíte. Příprava je snadná a rychlá, takže ji zvládnou i kuchaři začátečníci. Tento pokrm je navíc lehký a zdravý, proto neváhejte a vyzkoušejte ho s námi!
Filet lososa lehce umyjte a vysušte papírovou utěrkou.
Dejte na plech, osolte, opepřete, přidejte oblíbené koření (sušené bylinky), dále stroužky česneku a plátky másla.
Pečte na 200 °C zhruba 20 minut.
V hrnci na kostce másla (cca 50 g) zpěňte jemně nakrájenou cibuli, přidejte rýži a chvíli restujte.
Jakmile je rýže sklovitá, zalijte bílým vínem.
Po vypaření přilijte teplou vodu vždy aby rýže byla ponořená, ale na druhou stranu aby vody nebylo příliš.
Pokračujte dokud není rýže na skus uvařená.
Nakonec přidejte nastrouhanou nivu, baby špenát a pokud vám zbylo máslo, tak můžete taky trochu ještě přidat (už nevařte).
Na talíř servírujte rizoto spolu s čerstvým baby špenátem a čerstvými cherry rajčaty, přidejte lososa z trouby a máme hotovo.
Líbil se vám recept Losos s rizotem? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.