Svatomartinská husa s karamelizovanou cibulí

Čas přípravy: 7 hod
Obtížnost: Střední
Cena: 720 Kč
Redakce Kupi.cz
25. července 2023
Svatomartinská husa s karamelizovanou cibulí a s jablky, hruškami, bramborovým knedlíkem, servírováno na bílém talíři, na talíři opřen příbor Lamart.cz

Svatomartinská husa s karamelizovanou cibulí patří mezi dokonalé pochoutky. Pokud budete péct husu při nízké teplotě co nejdéle, bude po upečení krásně šťavnatá a maso půjde lehce od kosti. Nejčastěji je husa servírována s bramborovým knedlíkem nebo bramborovými šiškami.

Recept svatomartinská husa s karamelizovanou cibulí vás vyjde na 120 Kč za 1 porci. 6 porcí připravíte za 720 Kč.

Ingredience

Husa

Karamelizovaná cibulka

Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Globus za 720 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].
Lamart
Sponzor receptu

Recept

Husa

  • 1

    Husu pořádně omyjte a osušte. Zevnitř i zvenku ji řádně osolte, okmínujte a vetřete rozmarýn s majoránkou. Do břicha husy dejte dvě jablka a nechejte přes noc v chladu.

  • 2

    Asi dvě hodiny před pečením husu vyndejte z lednice a nechte stát v pokojové teplotě. Troubu zapněte na 130 °C a pečte přikrytou cca 4–6 hodin.

  • 3

    Husu pečte prsíčky dolů a průběžně podlévejte výpekem. Asi v polovině pečení husu otočte na záda a dopékejte.

  • 4

    Zbylá jablka a hrušky nakrájejte na kostičky a ke konci pečení je přidejte do pekáče. Odkrytou husu společně s ovocem ještě dopečte.

Karamelizovaná cibulka

  • 1

    Červenou cibuli nakrájejte na plátky.

  • 2

    Na sádle z husy nechte zkaramelizovat cukr dohněda, přidejte cibuli, na kterou se karamel okamžitě nabalí. Míchejte, dokud cibule nepustí vodu, ve které se karamel po chvíli rozpustí.

  • 3

    Zalijte vínem a tmavým balsamicovým octem a nechte odvařit. Osolte dle chuti.

Líbil se vám recept Svatomartinská husa s karamelizovanou cibulí? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.