Kuřecí prsa plněné jablky a camembertem

Čas přípravy: 1 hod
Obtížnost: Snadný
Redakce Kupi.cz
29. října

Kuře plněné camembertem a javorovou glazurou je jedním z těch jídel, které můžete připravit i po náročném dni a přesto si vydobude chuťové vítězství jako z gurmánské restaurace. Díky křehkému masu, krémovému sýru a jemně karamelové chuti javorového sirupu, tento pokrm vytváří harmonii, která okouzlí vaše smysly.

Ingredience

Recept

  • 1

    Předehřejte troubu na 190 °C.

  • 2

    Kuřecím prsům vytvořte kapsu, aniž byste je prořízli.

  • 3

    Jablko a camembert nakrájejte na plátky. Střídejte plátky jablek a sýra v kapsách, lehce přitlačte a případně zafixujte párátkem.

  • 4

    Smíchejte javorový sirup, hořčici, česnek, tymián, sůl a pepř.

  • 5

    Na pánvi zahřejte olivový olej a kuřecí prsa opečte ze všech stran dozlatova.

  • 6

    Přeneste je do zapékací mísy, potřete javorovou směsí a pečte zhruba 20 minut do měkka.

  • 7

    Maso nechte pár minut odpočinout, přelijte zbylou glazurou a servírujte s plátky čerstvého jablka nebo bramborovou kaší.

Zajímavé tipy
  • Pro zvýraznění chuti použijte camembert s delším zráním, který krásně podtrhne i jemnou chuť jablek.
  • Doporučuji přidat pár vlašských ořechů pro křupavý kontrast.
  • Vyzkoušejte také kuřecí prsa se žampiony podle našeho receptu.

Líbil se vám recept Kuřecí prsa plněné jablky a camembertem? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.