1/0
Kuře plněné camembertem a javorovou glazurou je jedním z těch jídel, které můžete připravit i po náročném dni a přesto si vydobude chuťové vítězství jako z gurmánské restaurace. Díky křehkému masu, krémovému sýru a jemně karamelové chuti javorového sirupu, tento pokrm vytváří harmonii, která okouzlí vaše smysly.
Předehřejte troubu na 190 °C.
Kuřecím prsům vytvořte kapsu, aniž byste je prořízli.
Jablko a camembert nakrájejte na plátky. Střídejte plátky jablek a sýra v kapsách, lehce přitlačte a případně zafixujte párátkem.
Smíchejte javorový sirup, hořčici, česnek, tymián, sůl a pepř.
Na pánvi zahřejte olivový olej a kuřecí prsa opečte ze všech stran dozlatova.
Přeneste je do zapékací mísy, potřete javorovou směsí a pečte zhruba 20 minut do měkka.
Maso nechte pár minut odpočinout, přelijte zbylou glazurou a servírujte s plátky čerstvého jablka nebo bramborovou kaší.
Líbil se vám recept Kuřecí prsa plněné jablky a camembertem? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.