1/0
Obalovaná smažená vejce v kombinaci s bramborovým salátem a slaninou tvoří lahodné a harmonické spojení chutí. Tento recept vás provede krok za krokem jejich přípravou a ukáže vám, jak dosáhnout perfektní křupavosti i vyvážené chuti. Zároveň se dozvíte užitečné tipy a triky, které pozvednou vaše kuchařské dovednosti na vyšší úroveň. Vyzkoušejte tento recept a objevte nové možnosti úpravy vajec.
Brambory důkladně očistěte a vařte v osolené vodě do měkka. Po uvaření je sceďte a nechte vychladnout.
V středně velkém hrnci přiveďte vodu k varu a vložte do ní 4 vejce. Vařte přesně 6 minut, poté je přendejte do ledové vody na 10 minut.
Slaninu nakrájejte na kostičky a orestujte na pánvi s 2 lžícemi slunečnicového oleje. Přidejte rozmáčknuté brambory a opečte je dokřupava.
Vychlazená vejce oloupejte a obalte v mouce, prošlehaných vejcích a strouhance.
V malém hrnci rozpalte olej na 175 °C a vejce smažte dozlatova. Nechte okapat na papírové utěrce.
Na talíře rozdělte brambory se slaninou, salát a půlená smažená vejce. Posypte pažitkou a podávejte se zbylou zálivkou.
Prošlehejte ingredience na zálivku a polovinou přelijte salát. Zbytek zálivky ponechte na podávání.
Líbil se vám recept Obalovaná smažená vejce? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.