1/0
Polévka s thajským švihem díky citronové trávě a jalapeño papričce nabízí jedinečnou kombinaci chutí a vůní. Svěží koriandr a šťavnatá limetka doplňují krémovou texturu z kokosového mléka. Každá lžíce přináší harmonii chutí, které vás překvapí svou lehkostí a vyvážeností. I když se může zdát vzhledově nevýrazná, její chuť vás rozhodně nezklame. Ideální volba pro milovníky exotické kuchyně!
Oloupejte a nakrájejte nadrobno šalotku. V hrnci rozehřejte olej a šalotku osmahněte do sklovita.
Oloupejte citronovou trávu a najemno nakrájejte měkký vnitřní stvol. Jalapeño papričku zbavte semínek a nakrájejte nadrobno. Česnek oloupejte a nasekejte, zázvor oloupejte a najemno nastrouhejte. Přidejte vše k šalotce a míchejte zhruba 1 minutu, dokud se nerozvoní.
Přilijte vývar nebo vodu. Oloupejte a nakrájejte batáty na kostičky, poté je přidejte do vývaru. Dochutíme rybí omáčkou a špetkou soli. Přikryjte pokličkou a vařte 5 minut.
Očistěte brokolici, rozdělte ji na růžičky a přidejte do hrnce. Zakryjte poklicí a vařte 10 až 15 minut, dokud brokolice nezměkne.
Přidejte špenát a krátce povařte, zhruba 1 minutu. Přilijte kokosové mléko, schovejte si 50 ml na servírování, a limetkovou šťávu. Zasypejte koriandrem a mixérem rozmixujte dohladka.
Servírujte polévku na talíře. Dekorujte zbylým kokosovým mlékem, smaženou cibulkou, sezamem, koriandrem a případně nasekanou chilli papričkou.
Líbil se vám recept Thajská brokolicová polévka? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.