Domácí bramboráky

Čas přípravy: 50 min
Obtížnost: Snadný
Cena: 28 Kč
Redakce Kupi.cz
4. června
Domácí bramboráky na pomačkaném pečicím papíru zdobený snítky kopru. Ilustrační foto: New Africa / Shutterstock.com

Nemůžete se rozhodnout, co uvařit k obědu či večeři? Přinášíme vám skvělý nápad, se kterým oslníte celou rodinu jako pravý šéfkuchař. Bramboráky jsou chutné a jednoduché jídlo, které zvládnete připravit téměř z ničeho. Stačí mít kuchyňský robot nebo obyčejné struhadlo a kromě brambor jen pár základních surovin, které běžně najdete doma.

Recept domácí bramboráky vás vyjde na 7 Kč za 1 porci. 4 porce připravíte za 28 Kč.
Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Albert za 28 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].

Recept

  • 1

    Oloupejte brambory a důkladně je opláchněte pod studenou vodou.

  • 2

    Připravené brambory postupně nastrouhejte. Ideálně použijte kuchyňský robot – práce je rychlejší a bezpečnější než s klasickým struhadlem, kde hrozí poranění.

  • 3

    Polovinu brambor nastrouhejte na hrubém struhadle a druhou polovinu co nejjemněji. Díky tomu bude potřeba méně mouky a těsto bude mít lepší strukturu.

  • 4

    Nastrouhané brambory nechte zhruba 10 minut odstát, aby pustily vodu. Tu pak z mísy slijte.

  • 5

    Zapněte kuchyňský robot na nižší otáčky a do bramborového základu přidejte dvě celá vejce a prolisovaný česnek.

  • 6

    Přimíchejte sušenou majoránku a případně i další koření podle chuti. Pokud použijete hotovou směs na bramboráky, zkontrolujte, zda obsahuje sůl – pokud ano, už ji dále nepřidávejte.

  • 7

    Postupně přisypávejte mouku – klasickou pšeničnou nebo zdravější alternativu, například rýžovou. Přidávejte jen tolik, aby mělo těsto správnou hustotu.

  • 8

    Jakmile má těsto správnou konzistenci a krásně voní po česneku a majoránce, můžete robot vypnout. Připravte si pánev a olej.

  • 9

    Na pánvi rozehřejte olej na středním plameni. Pomocí naběračky nanášejte těsto na pánev a vytvarujte z něj tenké placky, ideálně po celé ploše pánve.

  • 10

    Bramboráky smažte dozlatova z obou stran. Hotové pokládejte na talíř vyložený papírovou utěrkou, která odsaje přebytečný tuk.

Zajímavé tipy

Líbil se vám recept Domácí bramboráky? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.