1/0
Tahle krémová dýňová polévka s grilovaným lososem posouvá klasiku na novou úroveň. Spojení jemného dýňového krému a šťavnatého lososa vytváří lahodnou chuť, kterou si oblíbíte. Ideální pro podzimní večery, kdy si chcete dopřát něco výjimečného. Navíc s tóny citrusů a bylinek se tento pokrm stane středobodem vaší tabule.
Dýni umyjte, očistěte od semínek a nakrájejte na kostky. Bramboru oloupejte a nakrájejte na stejně velké kousky.
V hrnci rozehřejte máslo s olivovým olejem, přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a česnek a restujte, dokud cibule nebude měkká a voňavá.
Přidejte nakrájenou dýni a brambory, lehce osolte a zlehka opražte, aby získaly chuť.
Do hrnce s opraženou zeleninou přilijte zeleninový vývar, přiveďte k varu a vařte 20 minut, dokud dýně nezměkne.
Polévku rozmixujte do hladka, přilijte smetanu a dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou. Pokud je polévka příliš hustá, nařeďte ji vývarem, aby byla krémová.
Lososa osolte, opepřete a zakápněte citronem, pak jej opékejte na pánvi nebo grilu asi 3–4 minuty z každé strany.
Polévku podávejte v miskách s kouskem grilovaného lososa, ozdobenou pažitkou a podávejte s grissini nebo opečeným chlebem.
Líbil se vám recept Krémová dýňová polévka s grilovaným lososem? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.