1/0
Grilované batáty plněné cizrnou, feta sýrem a bylinkami jsou ideálním pokrmem pro tuto sezónu. Jejich příprava je jednoduchá a rychlá, což vám umožní trávit více času s přáteli u grilu a vychutnávat si osvěžující nápoje. Tento recept se hodí jak pro vegetariány, tak jako sytější příloha ke grilovanému masu.
Nahřejte gril. Batáty osušte a zabalte jednotlivě do alobalu. Položte na gril a pečte přibližně 30–40 minut, nebo dokud nejsou měkké.
Mřížku grilu potřete 1 lžící oleje, tak aby se na ni jídlo nepřilepilo, položte na ni cibuli a grilujte ji zhruba 6–8 minut.
Na gril postavte pánev a nejprve v ní na sucho opražte sezamová semínka. Poté semínka sesypte stranou. Rozpalte zbylý olej v pánvi, přidejte cizrnu, osolte a restujte asi 5 minut do křupava. Před dokončením přidejte uzenou papriku a koriandr. Poté směs odložte stranou.
Jogurt osolte dle chuti a smíchejte s tahini, citronovou šťávou a lžící či dvěma vody, podle potřeby.
Měkké batáty vybalte z alobalu, seshora nařízněte a mírně rozevřete. Vnitřek osolte, rovnoměrně vložte kousky másla, grilovanou cibuli a cizrnovou směs. Podávejte pokapané jogurtovou omáčkou, posypané fetou, sezamem, semínky z granátového jablka a lístky máty.
Líbil se vám recept Plněné batáty z grilu? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.