1/0
Žemlovka vykouzlí útulnou atmosféru a přenese nás zpátky do dětství. Tato rychlá varianta se švestkami uspokojí vaše sladké chutě i tehdy, když nemáte moc času. Stačí pár základních ingrediencí, které pravděpodobně máte doma, a během hodinky můžete servírovat teplý, jemný a lahodně vonící dezert, který se doslova rozplývá na jazyku.
Předehřejte troubu na 190 °C.
Zapékací misku nebo menší plech důkladně vymažte máslem.
Rohlíky nakrájejte na kolečka o tloušťce zhruba 2 cm nebo na kostičky a rovnoměrně je rozprostřete v misce.
V míse prošlehejte smetanu, vejce a vanilkový cukr, dokud se vše nesmíchá.
Směsí zalijte rohlíky a nechte je nasáknout.
Švestky rozpulte, vypeckujte a vložte do vrstvy pečiva.
Moučkový cukr prosejte a smíchejte se skořicí a mlékem, až vznikne tekutá poleva.
Nalijte rovnoměrně na povrch žemlovky.
Pečte v předehřáté troubě 30–35 minut, dokud povrch nezezlátne a dezert není nadýchaný.
Líbil se vám recept Rychlá žemlovka se švestkami? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.