1/0
Představujeme tradiční žemlovku v inovativním podání — podávanou ve skleničce. Tento dezert spojuje vrstvy šťavnatých jablek, vonící skořicí, jemný tvaroh a plátky loupáku lehce zalité rumem. Ideální jako neobvyklá, sladká tečka po obědě. Pro dokonalý zážitek servírujte žemlovku vlažnou s kopečkem zmrzliny.
Vymažeme máslem sklenice na zavařování a na dno jednoho z nich rozložte plátky loupáku, které pokapeme rumem.
Směs nastrouhaných nebo nakrájených jablek smíchejte s dvěma lžícemi cukru a skořicí a část položte na loupák. Tvaroh smícháme se zbývajícím cukrem a vanilkovým extraktem, část této směsi přidáme na vrstvu jablek.
Opakujte vrstvení loupák, jablko a tvaroh. Vrchní vrstva by měla být z loupáku, znovu pokapejte rumem a máslem. Pečte v troubě při 180 °C asi 20 minut dozlatova.
Žemlovku podávejte ještě vlažnou se zmrzlinou. Pokud je vychladlá, ohřejte ji krátce v troubě nebo mikrovlnné troubě – stojí to za to.
Líbil se vám recept Žemlovka ve skleničce? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.