1/0
Připravte si jednoduchou a chutnou bílkovou polevu na zdobení vašich perníčků. Budete potřebovat pouze bílek, moučkový cukr, bramborový škrob a citronovou šťávu. Jedná se o osvědčený recept, který můžete použít jak pro jemné linky, tak pro pokrývání větších ploch. Skvělá zábava pro celou rodinu, při které se každý může stát malým umělcem.
Nejprve prosejte cukr a přefiltrujte citronovou šťávu přes jemné sítko.
V míse vyšlehejte bílek, citron, škrob a cukr na nejvyšší stupeň, dokud směs nezhoustne (asi 2 minuty).
Pokud je poleva příliš hustá, přidejte více citronové šťávy; pokud je příliš tekutá, přidejte cukr.
Poleva je správně vyšlehaná, pokud „drží špičky“ a nestékají z metel šlehače.
Pro pokrytí ploch by poleva měla být tak konzistentní, že linka nakreslená párátkem by měla zmizet během minuty.
Polevu na linky přendejte do sáčku a ze zbytku vytvořte polevu na plochy. Poté zdobte perníčky podle vaší fantazie.
Pokud se na polevě vytvoří bublinky, jemně je propíchněte jehlou před zaschnutím.
Líbil se vám recept Bílková poleva na perníčky? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.