1/0
Chřestovo-lososové závitky kombinují jemnost uzeného lososa s křupavým chřestem a krémovým sýrem. Tento svěží pokrm se skvěle hodí jako předkrm na slavnostnější události, ale i na běžnou večeři s přáteli. Jejich příprava je jednoduchá a navíc rychlá. Vyzkoušejte tyto závitky s jemně pikantní chutí barevných pepřů a osvěžující citronovou vůní.
Předehřejte troubu na 180 °C (s ventilátorem) a vyložte plech pečicím papírem.
Chřest omyjte, odstraňte dřevnaté konce a spodní třetinu stonku oloupejte.
Ve velkém hrnci přiveďte vodu k varu, osolte ji a chřest blanšírujte 2 minuty. Poté ihned zchlaďte ve studené vodě s ledem.
Šalotky oloupejte a nadrobno nasekejte. Smíchejte je s krémovým sýrem, citronovou kůrou, koprem a pažitkou. Ochuťte solí a pepřem.
V misce smíchejte med, olej a šťávu z poloviny citronu. Touto směsí potřete chřest na plechu.
Pečte chřest v troubě 6–8 minut, dokud nebude měkký, ale zachová si tvar.
Po upečení nechte chřest zchladnout na pokojovou teplotu.
Plátky lososa položte na pracovní plochu. Na každý naneste lžičku sýrového krému.
Na krém položte chřest a opatrně lososa srolujte do závitku.
Závitky servírujte posypané růžovým pepřem, ozdobené koprem a citronovými plátky.
Líbil se vám recept Chřestovo-lososové závitky se smetanovým sýrem? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.