Chřestovo-lososové závitky se smetanovým sýrem

Čas přípravy: 40 min
Obtížnost: Střední
Cena: 413 Kč
Redakce Kupi.cz
26. května
Chřestovo-lososové závitky se smetanovým sýrem položené v malé misce, zdobené bylinkami a lýkem. Ilustrační foto: Ramon L. Farinos / Shutterstock.com

Chřestovo-lososové závitky kombinují jemnost uzeného lososa s křupavým chřestem a krémovým sýrem. Tento svěží pokrm se skvěle hodí jako předkrm na slavnostnější události, ale i na běžnou večeři s přáteli. Jejich příprava je jednoduchá a navíc rychlá. Vyzkoušejte tyto závitky s jemně pikantní chutí barevných pepřů a osvěžující citronovou vůní.

Recept chřestovo-lososové závitky se smetanovým sýrem vás vyjde na 59 Kč za 1 porci. 7 porcí připravíte za 413 Kč.

Ingredience

Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Penny Market za 413 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].

Recept

  • 1

    Předehřejte troubu na 180 °C (s ventilátorem) a vyložte plech pečicím papírem.

  • 2

    Chřest omyjte, odstraňte dřevnaté konce a spodní třetinu stonku oloupejte.

  • 3

    Ve velkém hrnci přiveďte vodu k varu, osolte ji a chřest blanšírujte 2 minuty. Poté ihned zchlaďte ve studené vodě s ledem.

  • 4

    Šalotky oloupejte a nadrobno nasekejte. Smíchejte je s krémovým sýrem, citronovou kůrou, koprem a pažitkou. Ochuťte solí a pepřem.

  • 5

    V misce smíchejte med, olej a šťávu z poloviny citronu. Touto směsí potřete chřest na plechu.

  • 6

    Pečte chřest v troubě 6–8 minut, dokud nebude měkký, ale zachová si tvar.

  • 7

    Po upečení nechte chřest zchladnout na pokojovou teplotu.

  • 8

    Plátky lososa položte na pracovní plochu. Na každý naneste lžičku sýrového krému.

  • 9

    Na krém položte chřest a opatrně lososa srolujte do závitku.

  • 10

    Závitky servírujte posypané růžovým pepřem, ozdobené koprem a citronovými plátky.

Zajímavé tipy
  • Pokud nemáte růžový pepř, zkuste místo něj lehce nadrcený zelený pepř – dodá jemnou pikantnost.
  • Krémový sýr můžete dochutit i lžičkou dijonské hořčice pro výraznější chuť.
  • Pokud připravujete recept dopředu, závitky skladujte v lednici zabalené v potravinové fólii – vydrží čerstvé až 12 hodin.
  • Vyzkoušejte také plněná vajíčka Mimosa nebo pečené švestky s modrým sýrem podle našeho receptu.

Líbil se vám recept Chřestovo-lososové závitky se smetanovým sýrem? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.