1/0
Pokud hledáte alternativu ke klasickým paštikám nebo bezmasou variantu, která překvapí svou chutí a jednoduchostí, je fazolová paštika tou správnou volbou! Krémová konzistence a bohatá chuť osloví nejen vegetariány, ale i všechny milovníky netradičních pokrmů. Skvěle se hodí na chleba, k zelenině nebo si ji vychutnejte jen tak lžičkou. Pusťte se do její přípravy a překvapte své chuťové pohárky.
Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno, česnek oloupejte a nasekejte nadrobno.
Na pánvi rozehřejte jednu lžíci olivového oleje a na středním plamenu restujte cibuli do změknutí a zlatavého nádechu. Přidejte česnek a restujte ještě další minutu.
V mixéru smíchejte vařené fazole, orestovanou cibuli s česnekem, zbylé olivové máslo, citronovou šťávu, mletou papriku, římský kmín, sůl a pepř.
Mixujte do jemné konzistence. Pokud je směs příliš hustá, přidávejte po lžičkách vodu až do požadované konzistence.
Paštiku přendejte do misky a před servírováním ozdobte nasekanou petrželkou. Podávejte s čerstvým pečivem, zeleninovými tyčinkami nebo jako tapas.
Líbil se vám recept Fazolová paštika? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.