Polévka z pečených rajčat

Čas přípravy: 50 min
Obtížnost: Snadný
Cena: 118 Kč
Redakce Kupi.cz
23. června
Polévka z pečených rajčat v bílé  misce zdobená krutony a čerstvými bylinkami. Ilustrační foto: Tatiana Volgutova / Shutterstock.com

Máte na zahrádce sladká rajčata nebo znáte na trhu to správné místo? Pak by byla škoda použít rajčata jen do salátů nebo kečupů. Vyzkoušejte naši polévku z pečených rajčat, která je krémová a chutná i bez použití mouky. Ideální pro všechny milovníky rajčat a skvělý tip na sezónní pokrm.

Recept polévka z pečených rajčat vás vyjde na 59 Kč za 1 porci. 2 porce připravíte za 118 Kč.

Ingredience

Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Albert za 118 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].

Recept

  • 1

    Rozkrojte rajčata na čtvrtky, položte je na plech řeznou stranou nahoru, posypejte solí a pokropte olejem. Pečte v troubě předehřáté na 210 °C po dobu 20 minut.

  • 2

    Na másle v hrnci osmahněte na jemno nasekanou šalotku, přidejte česnek a nechte rozvonět. Přidejte pečená rajčata a pořádně setřete všechnu šťávu z plechu.

  • 3

    Vařte polévku na nízkém plameni 15 minut. Přidejte bazalku a rozmixujte ji ponorným mixérem do hladka.

  • 4

    Pokud je polévka příliš hustá, přidejte trochu vývaru nebo vody (asi 30 ml) a dochuťte solí a cukrem dle potřeby.

  • 5

    Podávejte polévku s ozdobou ze zakysané smetany, bazalkou, krutony a parmezánem. Přidejte trochu olivového oleje a pepře.

Zajímavé tipy
  • Pokud chcete polévku ještě více zjemnit, přidejte na závěr kousek másla.
  • Zaměňte zakysanou smetanu za jogurt pro odlehčenou verzi.
  • Pokud máte rádi pikantní chutě, přidejte před pečením rajčat trochu chilli vloček.
  • Vyzkoušejte také okurkovou polévku podle našeho receptu.

Líbil se vám recept Polévka z pečených rajčat? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.