1/0
Máte na zahrádce sladká rajčata nebo znáte na trhu to správné místo? Pak by byla škoda použít rajčata jen do salátů nebo kečupů. Vyzkoušejte naši polévku z pečených rajčat, která je krémová a chutná i bez použití mouky. Ideální pro všechny milovníky rajčat a skvělý tip na sezónní pokrm.
Rozkrojte rajčata na čtvrtky, položte je na plech řeznou stranou nahoru, posypejte solí a pokropte olejem. Pečte v troubě předehřáté na 210 °C po dobu 20 minut.
Na másle v hrnci osmahněte na jemno nasekanou šalotku, přidejte česnek a nechte rozvonět. Přidejte pečená rajčata a pořádně setřete všechnu šťávu z plechu.
Vařte polévku na nízkém plameni 15 minut. Přidejte bazalku a rozmixujte ji ponorným mixérem do hladka.
Pokud je polévka příliš hustá, přidejte trochu vývaru nebo vody (asi 30 ml) a dochuťte solí a cukrem dle potřeby.
Podávejte polévku s ozdobou ze zakysané smetany, bazalkou, krutony a parmezánem. Přidejte trochu olivového oleje a pepře.
Líbil se vám recept Polévka z pečených rajčat? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.