Bramborové bochánky s cuketou a sýrem

Čas přípravy: 1 hod
Obtížnost: Střední
Redakce Kupi.cz
17. července 2023
Bramborovo-cuketové bochánky upečené ve formě na muffiny, položené na podložce na dřevěném stole Ilustrační foto: Ingrid Balabanova / Shutterstock.com

Bramborové bochánky s cuketou a sýrem jsou skvělé jako slaná dobrota třeba ke skleničce vína nebo jako svačina, kterou si můžete přibalit do práce. Cuketa patří mezi oblíbenou letní zeleninu, z níž lze vykouzlit množství slaných i sladkých jídel. Inspirujte se třeba naším receptem.

Postup přípravy

  • 1

    Nejprve si uvaříme a nastrouháme brambory.

  • 2

    V misce nebo na vále smícháme polohrubou mouku s bramborami. Přidáme měkkou Heru.

  • 3

    Přidáme ještě polovinu sáčku prášku do pečiva, lžičku mleté sladké papriky a sůl podle chuti. Můžeme dochutit také různými bylinkami, například nasekanou petrželkou.

  • 4

    Ze všech těchto surovin vypracujeme těsto.

  • 5

    Připravíme si formu na větší muffiny (případně plech) a vymažeme ji rozpuštěným máslem.

  • 6

    Z těsta rukama vytvarujeme menší bochánky a dáme je na plech nebo do formy.

  • 7

    Poté si cuketu nakrájíme na užší plátky, které následně umístíme na bochánky těsta.

  • 8

    Navrch ještě můžeme přidat drcené oregano, kmín a na jemno nakrájený česnek.

  • 9

    Vše dáme do trouby předehřáté na 200 °C a necháme péct půl hodiny.

  • 10

    Po uplynutí této doby bochánky vyndáme a posypeme sýrem.

  • 11

    Vrátíme je na 5 minut zpět a necháme sýr ve vypnuté troubě rozpustit.

Líbil se vám recept Bramborové bochánky s cuketou a sýrem? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.