Slovácký šumajstr

Čas přípravy: 1 hod
Obtížnost: Snadný
Cena: 136 Kč
Redakce Kupi.cz
3. března
Slovácký šumajstr zdobený čerstvou petrželkou, servírovaný v hnědé kulaté misce. Kupi.cz

Šumajstr neboli šumajzl je specialitou slovácké kuchyně, která se připravuje z krup, luštěnin a škvarků. Jedná se o syté a velmi vydatné jídlo, které se na Slovácku vaří po dlouhé generace. Příprava je vcelku rychlá a jednoduchá, vhodná i pro naprosté začátečníky.

Recept slovácký šumajstr vás vyjde na 34 Kč za 1 porci. 4 porce připravíte za 136 Kč.

Ingredience

Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Penny Market za 136 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].

Recept

  • 1

    Fazole namočte přes noc. Poté k nim přidejte bobkový list, nové koření, celý pepř a uvařte. Fazole osolte, až budou měkké.

  • 2

    V osolené vodě uvařte kroupy.

  • 3

    Cibuli nakrájejte najemno a orestujte ji na sádle. Přidejte slaninu a prohřejte.

  • 4

    Ve větším hrnci smíchejte fazole s kroupami a přidejte slaninu s cibulí. Osolte, opepřete, přidejte utřený česnek a promíchejte.

Zajímavé tipy

Líbil se vám recept Slovácký šumajstr? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.