1/0
Po Velikonocích často zůstávají uvařená vajíčka a jejich využití může být nápadité. Pokud už máte dost klasických pomazánek, zkuste netradiční vajíčkovou tlačenku. S čerstvým salátem a pečivem se stane ideálním pohoštěním pro vaši návštěvu nebo výbornou svačinou.
Oddělte nálev z Moravanky stranou, vyjměte feferonku, kterou nepoužijete.
Všechny ingredience, včetně těch z Moravanky, nakrájejte na malé kostičky a smíchejte v míse. Posolte, popepřete, přidejte majonézu a důkladně promíchejte.
Želatinu připravte podle návodu na obalu, při použití nálevu z Moravanky. Když vychladne, vmíchejte ji do směsi v míse.
Hotovou směs nalijte do formy vyložené potravinářskou fólií. Nechte ztuhnout v lednici minimálně 3 hodiny, ideálně přes noc.
Před podáváním tlačenku vyklopte, odstraňte fólii a nakrájejte na plátky. Podávejte s rohlíkem.
Líbil se vám recept Vajíčková tlačenka? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.