Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Globus za 160 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail[email protected].
Recept
Krém
1
Den předem si připravíme krém. Smetanu nalijeme do hrnce, přidáme kakao a cukr a metlou promícháme.
2
Přivedeme k varu, stáhneme z plotny a přisypeme nalámanou čokoládu. Mícháme, dokud se nerozpustí. Zchladlou směs pak dáme přes noc vychladit do lednice.
Piškot
1
Troubu předehřejeme na 180 °C v režimu horkovzduch.
2
Vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny, přidáme olej a zlehka promícháme. Do mísy poté prosejeme mouku s kakaem a důkladně promícháme.
3
Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem, pokud možno rovnoměrně, vložíme do trouby a pečeme 8 minut. Poté jej z trouby vyndáme a necháme 2 minuty odpočinout.
4
Plát dále přendáme na čistou utěrku, srolujeme a necháme zchladnout.
5
Z lednice vyndáme předpřipravený krém, k čokoládové smetaně přidáme mascarpone a vyšleháme mixérem. Část krému (cca třetinu) si odložíme stranou na ozdobení.
Ozdobení
1
Plát rozmotáme a potřeme rovnoměrně džemem. Poté na piškot rovnoměrně rozetřeme krém a znovu srolujeme.
2
Roládu potřeme krémem a posypeme kakaem. Ozdobíme zbývajícím krémem pomocí zdobicího sáčku s ozdobnou špičkou a doplníme ovocem.
3
Na závěr můžeme vše také posypat oříšky, čokoládou nebo kokosem.
Zajímavé tipy
Vyberte si takový džem, který vám chutná, případně zvolte stejný jako ovoce, kterým budete roládu zdobit.
Ideálním ovocem na zdobení rolády jsou borůvky, maliny, jahody a další drobné plody.
Roládu můžete dozdobit také čokoládovými kousky, kokosem nebo oříšky.
Vhodné jsou také lístky máty nebo meduňky.
Líbil se vám recept Čokoládová roláda? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.