Škvarkové pagáče

Čas přípravy: 1 hod 30 min
Obtížnost: Snadný
Cena: 120 Kč
Redakce Kupi.cz
6. února
Škvarkové pagáče, naskládané na sobě, servírované v ošatce s ubrouskem Kupi.cz

Upečte si tradiční škvarkové pagáče, které se vám budou doslova rozplývat na jazyku. Tato oblíbená masopustní pochoutka je krásně nadýchaná a chutná naprosto výborně. Připravené je budete mít rychleji, než byste čekali a zaručujeme, že se po nich jen zapráší.

Recept škvarkové pagáče vás vyjde na 6 Kč za 1 porci. 20 porcí připravíte za 120 Kč.

Ingredience

Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Globus za 120 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].

Postup přípravy

  • 1

    Nejprve si připravíme kvásek – do vlažného mléka rozdrobíme kostku čerstvého droždí a přidáme lžičku cukru. Kvásek necháme vzejít na teplejším, ale ne horkém místě.

  • 2

    Mezitím v míse smícháme hladkou mouku, sůl, vejce, zakysanou smetanu a bílé víno. Připravíme si také škvarky a rozemeleme je v kuchyňském robotu.

  • 3

    Jakmile máme vzešlý kvásek, přilejeme ho do mísy k ostatním surovinám a vypracujeme hladké, vláčné těsto. Necháme jej 30 minut vykynout.

  • 4

    Poté těsto rozválíme a naneseme na něj rozemleté škvarky. Takto připravené těsto přeložíme na 3 díly (vznikne nám jakoby rolka) a necháme 15 minut odpočívat.

  • 5

    Po 15 minutách těsto opět rozválíme, poté znovu složíme na 3 díly a necháme dalších 15 minut odpočívat.

  • 6

    Po 15 minutách těsto rozválíme na 2 cm a vykrajujeme z něj pagáče. Naskládáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 20 minut dozlatova.

Zajímavé tipy

Vyzkoušejte také škvarkové placky nebo česnekové trojúhelníčky.

Líbil se vám recept Škvarkové pagáče? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.