1/0
Jasně, mascarpone si můžete jednoduše pořídit v obchodě, ale pokud máte chuť si trochu pohrát v kuchyni, zvládnete si ho připravit i doma – a to jen s pár základními surovinami. Ve skutečnosti ho lze vyrobit dokonce jen ze dvou ingrediencí. Tak pojďme na to!
Ve vodní lázni začněte ohřívat smetanu, a to na teplotu kolem 90 °C. Jakmile je smetana dostatečně horká, vmíchejte lžíci citronové šťávy.
Za stálého míchání pokračujte přibližně 10 minut, dokud směs nezačne houstnout. Odstavte z tepla a nechte směs vychladnout na pokojovou teplotu.
Připravte si misku a na ni položte sítko, které vystelte čistým plátýnkem nebo utěrkou. Do připraveného plátýnka nalijte zchladlou smetanovou směs.
Zakryjte potravinářskou fólií a vložte do lednice na celou noc, aby mohla přebytečná tekutina odkapat a mascarpone ztuhnout.
Druhý den přeneste hotové mascarpone do čisté skleničky.
Líbil se vám recept Domácí mascarpone? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.