Domácí mascarpone

Čas přípravy: 30 min
Obtížnost: Snadný
Cena: 90 Kč
Redakce Kupi.cz
24. dubna
Domácí mascarpone v dřevěné misce ve tvaru srdíčka, položené na dřevěném rustikálním prkénku. Ilustrační foto: Mironov Vladimir / Shutterstock.com

Jasně, mascarpone si můžete jednoduše pořídit v obchodě, ale pokud máte chuť si trochu pohrát v kuchyni, zvládnete si ho připravit i doma – a to jen s pár základními surovinami. Ve skutečnosti ho lze vyrobit dokonce jen ze dvou ingrediencí. Tak pojďme na to!

Recept domácí mascarpone vás vyjde na 90 Kč za 1 porci.

Ingredience

Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Albert za 90 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].

Recept

  • 1

    Ve vodní lázni začněte ohřívat smetanu, a to na teplotu kolem 90 °C. Jakmile je smetana dostatečně horká, vmíchejte lžíci citronové šťávy.

  • 2

    Za stálého míchání pokračujte přibližně 10 minut, dokud směs nezačne houstnout. Odstavte z tepla a nechte směs vychladnout na pokojovou teplotu.

  • 3

    Připravte si misku a na ni položte sítko, které vystelte čistým plátýnkem nebo utěrkou. Do připraveného plátýnka nalijte zchladlou smetanovou směs.

  • 4

    Zakryjte potravinářskou fólií a vložte do lednice na celou noc, aby mohla přebytečná tekutina odkapat a mascarpone ztuhnout.

  • 5

    Druhý den přeneste hotové mascarpone do čisté skleničky.

Zajímavé tipy
  • Mascarpone uchovávejte v lednici, kde vám vydrží až pět dní.
  • Z daného množství smetany získáte přibližně 300 gramů domácího mascarpone.
  • Z vyrobeného mascarpone si můžete pak vyrobit třeba jahodové nanuky nebo jej přidat do citronových špaget.

Líbil se vám recept Domácí mascarpone? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.