1/0
Smažená rýže je jednoduché a rychlé jídlo, ve kterém zužitkujete, co vám zbylo v kuchyni. To byla ostatně i hlavní myšlenka vzniku smažené rýže. Pojďte si ji s námi uvařit, je to náš tip na rychlou večeři!
Uvařte si rýži podle návodu. Kuřecí prsa nakrájejte na kousky, cibuli nakrájejte na měsíčky, papriky na kostičky, pórek a mrkev na tenké plátky.
Na pánvi rozehřejte olej a orestujte na něm dozlatova kousky kuřecího masa. Osolte a opepřete. Poté do pánve přidejte sladkou červenou papriku, kari a pálivou papriku. Dobře promíchejte.
Ke směsi přidejte nakrájenou cibuli a chvíli ji restujte společně s masem. Potom přidejte nakrájené papriky a chvíli opékejte. Přidejte nakrájený pórek a promíchejte. Přidejte uvařenou rýži a opět promíchejte, aby se všechny ingredience propojily.
Směs smažte tak dlouho, dokud nebude zelenina měkká a rýže lehce křupavá. Poté přilejte do pánve rozšlehaná vejce a důkladně promíchejte, aby se vejce propojila s ostatními ingrediencemi. Smažte, dokud nebudou vejce uvařená.
Na závěr ochuťte solí, pepřem a sójovou omáčkou. Smažená rýže se hodí jako samostatné jídlo i příloha.
Líbil se vám recept Smažená rýže? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.