Smažené jablečné kroužky v těstíčku

Čas přípravy: 30 min
Obtížnost: Snadný
Redakce Kupi.cz
20. května
Smažené jablečné kroužky v těstíčku posypané cukrem na bílém talířku, který je položený na lněném prostírání. Ilustrační foto: Viktoria Hodos / Shutterstock.com

Smažené jablečné kroužky, známé jako Apfelküchle nebo Apfelradl, jsou tradiční německou, rakouskou a švýcarskou pochoutkou. Tyto jablečné kroužky obalené v křupavém těstíčku a posypané skořicovým cukrem jsou dokonalým spojením křupavosti a jemné sladkokyselé chuti. Jsou oblíbené jako dezert, ale díky své jednoduchosti a sytosti jsou vhodné také jako chutná svačina.

Ingredience

Recept

  • 1

    Jablka oloupejte, odstraňte jádřince a nakrájejte na plátky o tloušťce zhruba 1 cm. Pokapejte je citronovou šťávou, aby nezhnědly, a odložte stranou.

  • 2

    V jiné misce smíchejte mouku, cukr, vanilkový cukr, sůl, skořici a prášek do pečiva.

  • 3

    Oddělte žloutky od bílků. Bílky vyšlehejte do tuhého sněhu.

  • 4

    Žloutky prošlehejte s mlékem a přidejte k suché směsi. Šlehejte dohladka a nakonec jemně vmíchejte vyšlehaný sníh z bílků, až vznikne hladké těstíčko připomínající těsto na palačinky. Pokud je příliš husté, přidejte trochu mléka.

  • 5

    Rozehřejte olej ve vyšší pánvi na střední teplotu. Jablečné plátky namáčejte do těstíčka, aby byly kompletně obalené, a opatrně je vkládejte do horkého oleje. Smažte dozlatova z obou stran - asi 2-3 minuty z každé strany.

  • 6

    Hotové kroužky nechte okapat na papírové utěrce. Ještě teplé je obalte v moučkovém cukru smíchaném se skořicí.

  • 7

    Podávejte smažené jablečné kroužky ještě teplé, třeba s vanilkovou omáčkou, šlehačkou nebo vanilkovou zmrzlinou.

Zajímavé tipy

Líbil se vám recept Smažené jablečné kroužky v těstíčku? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.