Grilované houby portobello

Čas přípravy: 30 min
Obtížnost: Snadný
Cena: 184 Kč
Redakce Kupi.cz
27. června
Grilované houby portobello, zakápnuté balzamikem a kořením, zdobené čerstvými bylinkami. Ilustrační foto: zi3000 / Shutterstock.com

Nenechte si ujít lehčí alternativu k masu pro vaše letní grilování – houby portobello. Jejich plná chuť v kombinaci s balzamikovým octem přinese na váš stůl neodolatelnou harmonii chutí. Zapomeňte na předsudky a vyzkoušejte tuto delikátní lahůdku, která určitě obohatí vaši grilovací tabuli.

Recept grilované houby portobello vás vyjde na 46 Kč za 1 porci. 4 porce připravíte za 184 Kč.

Ingredience

Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Albert za 184 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].

Recept

  • 1

    Očistěte houby a odstraňte nožičky. Ostrým nožem udělejte do kloboučků díry. Vložte do nich plátky česneku a kousky sýra s piniemi a rozmarýnem.

  • 2

    Připravte si marinádu smícháním 140 ml balzamikového octa, soli a pepře v misce. Postupně přidejte olej a bazalku, šlehejte do emulze.

  • 3

    Část marinády nalijte do pekáče, dejte tam houby kloboučky dolů a zbytek marinády přelijte přes ně. Zakrýt fólií a odležet 30 minut až 3 hodiny v lednici.

  • 4

    Rošt grilu očistěte a potřete olejem. Houby vyndejte a opatrně slijte marinádu. Přidejte zbylý ocet a dobře promíchejte. Grilujte houby kloboučky dolů 30 minut, poté otočte, pokapávejte marinádou, a grilujte dalších 4–6 minut až do zhnědnutí.

  • 5

    Při grilování otáčejte houby každé 2 minuty o 45°, abyste vytvořili vzor mřížky. Přeneste hotové houby na mísu a servírujte.

Zajímavé tipy
  • Přidejte do marinády trochu citrónové šťávy, která ještě více zvýrazní chuť hub.
  • Na dochucení můžete použít i jiné bylinky, jako tymián nebo oregano.
  • Vyzkoušejte také plněné žampiony na grilu podle našeho receptu.

Líbil se vám recept Grilované houby portobello? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.