1/0
Nenechte si ujít lehčí alternativu k masu pro vaše letní grilování – houby portobello. Jejich plná chuť v kombinaci s balzamikovým octem přinese na váš stůl neodolatelnou harmonii chutí. Zapomeňte na předsudky a vyzkoušejte tuto delikátní lahůdku, která určitě obohatí vaši grilovací tabuli.
Očistěte houby a odstraňte nožičky. Ostrým nožem udělejte do kloboučků díry. Vložte do nich plátky česneku a kousky sýra s piniemi a rozmarýnem.
Připravte si marinádu smícháním 140 ml balzamikového octa, soli a pepře v misce. Postupně přidejte olej a bazalku, šlehejte do emulze.
Část marinády nalijte do pekáče, dejte tam houby kloboučky dolů a zbytek marinády přelijte přes ně. Zakrýt fólií a odležet 30 minut až 3 hodiny v lednici.
Rošt grilu očistěte a potřete olejem. Houby vyndejte a opatrně slijte marinádu. Přidejte zbylý ocet a dobře promíchejte. Grilujte houby kloboučky dolů 30 minut, poté otočte, pokapávejte marinádou, a grilujte dalších 4–6 minut až do zhnědnutí.
Při grilování otáčejte houby každé 2 minuty o 45°, abyste vytvořili vzor mřížky. Přeneste hotové houby na mísu a servírujte.
Líbil se vám recept Grilované houby portobello? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.