Vídeňský knedlík

Čas přípravy: 40 min
Obtížnost: Snadný
Cena: 60 Kč
Redakce Kupi.cz
12. září
Vídeňský knedlík nakrájený na plátky na dřevěném prkénku. Ilustrační foto: PosiNote / Shutterstock.com
Vídeňský knedlík je tradiční příloha, která obohatí váš stůl. Je ideální k podávání s masovými omáčkami či zeleninovými pokrmy. Připravíte ho z včerejších housek, másla, vajíček, mléka a trochy koření. Jeho jedinečná chuť a struktura vás nadchne, a pokud ho podáváte samostatně, můžete ho dokonale doladit strouhaným sýrem.
Recept vídeňský knedlík vás vyjde na 12 Kč za 1 porci. 5 porcí připravíte za 60 Kč.
Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Kaufland za 60 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].

Recept

  • 1
    Pokrájejte housky na kostky a nechte je několik hodin volně proschnout v míse.
  • 2
    V misce rozšlehejte mléko, vajíčko, žloutky a sůl.
  • 3
    Na másle orestujte jemně pokrájenou cibuli s petrželkou a nechte vychladnout.
  • 4
    Takto připravenou směs přidejte k houskám, zalijte mléčnou směsí a nechte 1 hodinu odležet.
  • 5
    Jemně promíchejte a přimíchejte hrubou mouku.
  • 6
    Vytvarujte dvě knedle, zabalte do máslem potřeného a vlhkého ručníku, jehož konce zavážete.
  • 7
    Knedle vložte do vřící osolené vody, vařte 30-35 minut, jednou otočte a vyjměte.
  • 8
    Hotové knedle nakrájejte nití na plátky a potřete rozpuštěným máslem.
  • 9
    Pokud je podáváte samostatně, posypte je strouhaným sýrem.
Zajímavé tipy
  • Při vaření knedlík často otáčejte. Pokud chcete knedlíky podávat jako samostatný pokrm, posypte je strouhaným sýrem, nebo obalte v osmažené strouhance na másle.
  • Vyzkoušejte také chlupaté knedlíky podle našeho receptu.

Líbil se vám recept Vídeňský knedlík? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.