Vídeňský knedlík je tradiční příloha, která obohatí váš stůl. Je ideální k podávání s masovými omáčkami či zeleninovými pokrmy. Připravíte ho z včerejších housek, másla, vajíček, mléka a trochy koření. Jeho jedinečná chuť a struktura vás nadchne, a pokud ho podáváte samostatně, můžete ho dokonale doladit strouhaným sýrem.
Recept vídeňský knedlík vás vyjde na 12 Kč za 1 porci.
5 porcí připravíte za 60 Kč.
Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Kaufland za 60 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail[email protected].
Recept
1
Pokrájejte housky na kostky a nechte je několik hodin volně proschnout v míse.
2
V misce rozšlehejte mléko, vajíčko, žloutky a sůl.
3
Na másle orestujte jemně pokrájenou cibuli s petrželkou a nechte vychladnout.
4
Takto připravenou směs přidejte k houskám, zalijte mléčnou směsí a nechte 1 hodinu odležet.
5
Jemně promíchejte a přimíchejte hrubou mouku.
6
Vytvarujte dvě knedle, zabalte do máslem potřeného a vlhkého ručníku, jehož konce zavážete.
7
Knedle vložte do vřící osolené vody, vařte 30-35 minut, jednou otočte a vyjměte.
8
Hotové knedle nakrájejte nití na plátky a potřete rozpuštěným máslem.
9
Pokud je podáváte samostatně, posypte je strouhaným sýrem.
Zajímavé tipy
Při vaření knedlík často otáčejte. Pokud chcete knedlíky podávat jako samostatný pokrm, posypte je strouhaným sýrem, nebo obalte v osmažené strouhance na másle.