1/0
Houskové knedlíky jsou oblíbenou českou přílohou. Tento podrobný recept vás provede přípravou knedlíků, které zvládne i začátečník. Hotové knedlíky budou lahodné díky důkladnému kvasnému procesu a jemné přípravě, a to vše v rámci 60 minut. Stačí se řídit našimi radami a vychytávkami.
Nechte droždí s trochou soli netknuté pár minut, dokud se nerozteče. Přidejte vlažné mléko a vejce a promíchejte.
Přisypte mouku se solí a vypracujte hladké těsto. Poté vmíchejte nakrájené housky a nechte těsto kynout.
Vykynuté těsto rozdělte na dva díly, vytvarujte bochánky a poté šišky. Znovu nechte kynout.
Vložte šišky do vroucí osolené vody a vařte 8 minut. Pak je otočte a vařte další 8 minut.
Po uvaření knedlíky rozřízněte nití, propíchněte vidlicí a nechte páru odejít. Potřete máslem nebo olejem.
Líbil se vám recept Jemné domácí houskové knedlíky? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.