Jemné domácí houskové knedlíky

Čas přípravy: 1 hod
Obtížnost: Náročný
Redakce Kupi.cz
3. října
Jemné domácí houskové knedlíky nakrájené na plátky na dřevěném prkénku. Ilustrační foto: Ingrid Balabanova / Shutterstock.com

Houskové knedlíky jsou oblíbenou českou přílohou. Tento podrobný recept vás provede přípravou knedlíků, které zvládne i začátečník. Hotové knedlíky budou lahodné díky důkladnému kvasnému procesu a jemné přípravě, a to vše v rámci 60 minut. Stačí se řídit našimi radami a vychytávkami.

Ingredience

Recept

  • 1

    Nechte droždí s trochou soli netknuté pár minut, dokud se nerozteče. Přidejte vlažné mléko a vejce a promíchejte.

  • 2

    Přisypte mouku se solí a vypracujte hladké těsto. Poté vmíchejte nakrájené housky a nechte těsto kynout.

  • 3

    Vykynuté těsto rozdělte na dva díly, vytvarujte bochánky a poté šišky. Znovu nechte kynout.

  • 4

    Vložte šišky do vroucí osolené vody a vařte 8 minut. Pak je otočte a vařte další 8 minut.

  • 5

    Po uvaření knedlíky rozřízněte nití, propíchněte vidlicí a nechte páru odejít. Potřete máslem nebo olejem.

Zajímavé tipy
  • Aby knedlíky byly ještě jemnější, po uvaření je potřete máslem nebo olejem. Pozor, ať se nelepí.
  • Knedlíky lze skvěle kombinovat s tradičními českými omáčkami, takže je připravte jako ideální přílohu k oblíbenému pokrmu.

Líbil se vám recept Jemné domácí houskové knedlíky? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.

Recepty, které by vás mohly zajímat