Rychlý bramborový koláč se slaninou a zakysanou smetanou

Čas přípravy: 1 hod
Obtížnost: Snadný
Cena: 108 Kč
Redakce Kupi.cz
3. září
Rychlý bramborový koláč se slaninou a zakysanou smetanou na pečicím papíře. Ilustrační foto: Ingrid Balabanova / Shutterstock.com

Pokud hledáte něco, co je voňavé, křupavé a krémové, nechte se inspirovat tímto rychlým bramborovým koláčem se slaninou a zakysanou smetanou. Připravte se na neodolatelnou kombinaci chutí, která vás mile překvapí!

Recept rychlý bramborový koláč se slaninou a zakysanou smetanou vás vyjde na 9 Kč za 1 porci. 12 porcí připravíte za 108 Kč.

Ingredience

Základ

Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Kaufland za 108 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].

Recept

Základ

  • 1

    Předehřejte troubu na 180 °C a připravte plech s pečicím papírem.

  • 2

    Oloupejte brambory a nahrubo je nastrouhejte. Pokud jsou příliš mokré, vymačkejte je.

  • 3

    Smíchejte brambory se solí, olivovým olejem, tymiánem a parmazánem.

  • 4

    Navrstvěte směs na plech a pečte asi 30 minut, dokud nebude zezlátlá a voňavá.

Obloha

  • 1

    Cibuli nakrájejte na kostičky a slaninu na proužky.

  • 2

    Po upečení bramborového základu naneste zakysanou smetanu a lehce osolte a opepřete.

  • 3

    Rozprostřete cibuli a slaninu na smetanu a pokračujte v pečení dalších 15 minut, dokud slanina není křupavá.

  • 4

    Dohotovený koláč ozdobte tymiánem a podávejte horký.

Zajímavé tipy
  • Vymačkejte přebytečnou šťávu z brambor pro křupavý základ.
  • Sýry s výraznou chutí, třeba pecorino, mohou koláč vylepšit.
  • Předpečení a osušení slaniny zajistí méně mastný koláč.
  • Vyzkoušejte také zapečenou slaninu se zelím podle našeho receptu.

Líbil se vám recept Rychlý bramborový koláč se slaninou a zakysanou smetanou? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.