Rizoto s hruškami a kaštany

Čas přípravy: 45 min
Obtížnost: Střední
Cena: 164 Kč
Redakce Kupi.cz
24. července 2023
Rizoto s hruškami a kaštany, servírované v bílém talíři, vedle talíře je lžíce Lamart.cz

Sladké rizoto s hruškami a pečenými jedlými kaštany chutná naprosto skvěle. Kombinace hrušek a kaštanů s mascarpone, balsamikovým octem a javorovým sirupem vykouzlí dokonalý nevšední výsledek, který vás zaručeně ohromí.

Recept rizoto s hruškami a kaštany vás vyjde na 41 Kč za 1 porci. 4 porce připravíte za 164 Kč.

Ingredience

Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Lidl za 164 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].
Lamart
Sponzor receptu

Postup přípravy

  • 1

    V hrnci si rozehřejte olivový olej a jednu lžíci másla. Přidejte jemně nasekanou šalotku a lehce restujte do té doby, než zesklovatí.

  • 2

    Potom přidejte syrovou rýži arborio nebo carnaroli, bobkový list a zvyšte teplotu. Rýži smažte za stálého míchání asi jednu minutu, dokud nebudou všechna zrnka průsvitná a obalená olejem.

  • 3

    Přilijte horký vývar a za stálého míchání jej nechte vsáknout do rýže. Až se veškerý vývar vsákne, přidejte další naběračku vývaru a takto postupujte až do chvíle, dokud nespotřebujete vývar a rýže nebude měkká na skus.

  • 4

    Asi tak v polovině doby vaření přidejte do rýže na kostičky nakrájené hrušky a oloupané pečené jedlé kaštany. Společně dovařte rýži na skus.

  • 5

    Nakonec zamíchejte do hotového rizota mascarpone a studené máslo, ochuťte balsamicovým octem a javorovým sirupem a přidejte nasekané bylinky.

Líbil se vám recept Rizoto s hruškami a kaštany? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.