1/0
Krupicový trhanec je tradiční pochoutka rakouské kuchyně, kterou si snadno oblíbíte díky její nadýchané struktuře a jemné chuti. Podáván s ovocem a mandlovými lupínky, trhanec přináší dokonalou sladkou tečku za každým obědem či večeří. Naučte se ho připravit krok za krokem a oslněte své blízké tímto jemným dezertem.
Žloutky oddělte od bílků. Do mísy přidejte mléko, žloutky, cukr, krupici a vše důkladně prošlehávejte. Směs nechte 15 minut stát, aby krupice nabobtnala.
V mezičase vyšlehejte bílky s špetkou soli do tuhého sněhu.
Na suché velké pánvi opražte mandlové lupínky do zlatova a odložte stranou.
K mléčné směsi jemně vmíchejte prášek do pečiva a sníh z bílků.
Rozehřejte lžičku přepuštěného másla na pánvi a nalijte na ni těsto. Zakryté duste asi 5 minut, dokud těsto nezačne tuhnout.
Trhanec otočte, přidejte druhou lžičku másla, a pak jej natrhejte na menší kousky pomocí dvou vidliček. Promíchejte a opékejte, dokud nezíská zlatavou barvu.
Servírujte poprášený moučkovým cukrem, s mandlovými lupínky, borůvkami a lžící malinového džemu.
Líbil se vám recept Krupicový trhanec s ovocem a mandlovými lupínky? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.