Flambovaný trhanec s jablky si hravě připravíte jako netradiční hlavní jídlo dne i jako chutný odpolední dezert. Díky flambování si jeho přípravu navíc zaručeně užijete.
Recept flambovaný trhanec s jablky vás vyjde na 21 Kč za 1 porci.
4 porce uvaříte za 84 Kč.
Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Albert za 84 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail[email protected].
Sponzor receptu
Postup přípravy
1
Jablka oloupeme, rozkrojíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na tenké plátky.
2
Do mísy dáme prosátou mouku, mléko, krupicový cukr, žloutky, sůl a vymícháme v jednolitou hladkou hmotu, kterou necháme 30 minut v pokojové teplotě odstát.
3
Z bílků ušleháme sníh a opatrně jej vmícháme do připraveného těsta.
4
Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme nakrájená jablka a zlehka zkaramelizujeme. Jablka by měla zůstat mírně křupavá.
5
Na jablka nalijeme polovinu těsta a na mírném ohni necháme zezlátnout. Během pečení přisypeme rozinky. Poté těsto otočíme, necháme přibližně minutu zatáhnout i z druhé strany a pomocí vidliček natrháme.
6
Trhanec pocukrujeme moučkovým cukrem, necháme zkaramelizovat. Pánev sundáme z ohně.
7
Trhanec zakápneme horkým rumem, zapálíme, pánev s trhancem vrátíme zpět na oheň a rum necháme vyhořet.
8
Trhanec dáme na talíř a opět posypeme moučkovým cukrem. Zbylé těsto připravíme stejným způsobem.
Tip
Do těsta můžete přidat dvě polévkové lžíce zakysané smetany, trhanec pak bude vláčnější a lahodnější.
Rozinky můžete namočit v tuzemském rumu, budou měkčí.
Trhance připravujte v pánvi s nepřilnavým povrchem.
Trhance neuspěchejte, příliš prudký oheň by způsobil spálení a zhořknutí cukru i jablek.
Líbil se vám recept Flambovaný trhanec s jablky? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.