Vývar z uzeného masa

Čas přípravy: 1 hod 30 min
Obtížnost: Snadný
Cena: 100 Kč
Redakce Kupi.cz
23. ledna
Vývar z uzeného masa s brambory, mrkví a masem, servírováno na bílém talíři Kupi.cz

Vývar z uzeného masa vás zasytí a dodá energii, navíc jeho přípravou můžete připravit hned dvě jídla. Pokud použijete uzenou křížovou kost, poslouží vám maso z ní i jako hlavní chod. Výborně se hodí také uzená žebra nebo jiné uzené maso s kostí.

Recept vývar z uzeného masa vás vyjde na 25 Kč za 1 porci. 4 porce připravíte za 100 Kč.

Ingredience

Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Albert za 100 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].

Postup přípravy

  • 1

    Uzené maso (křížovou kost) vložte do většího hrnce a zalijte studenou vodou.

  • 2

    Přidejte mrkev, celer, petržel, bobkový list, nové koření a celý pepř. Vařte do té doby, než bude maso měkké, (případně použijte tlakový hrnec).

  • 3

    Po uvaření uzeného masa vývar sceďte a zeleninu nakrájejte na kostičky. Do scezeného vývaru přidejte oloupané brambory nakrájené na malé kostičky a vařte do změknutí, poté přidejte do hrnce i nakrájenou zeleninu.

  • 4

    Uzené maso oberte a přidejte do polévky. Nakonec dochuťte solí a pepřem.

Zajímavé tipy
  • Pokud máte rádi zeleninu ve vývaru pěkně křupavou, použijte další mrkev, kousek petržele i celeru, nakrájejte je na kostičky a uvařte ve vývaru společně s brambory.
  • Přidáte-li do polévky utřený česnek, vznikne vám výborná česnečka z uzených kostí. Stačí pak k ní jen osmažit na pánvičce na kostky nakrájený starší chléb.
  • Do vývaru můžete přidat také kroupy a vznikne vám uzená polévka s kroupami.

Líbil se vám recept Vývar z uzeného masa? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.

Recepty, které by vás mohly zajímat