1/0
Dýňové noky se šalvějí a prosciuttem vám přinesou příchuť Itálie přímo na talíř. Jsou jemné, voňavé a plné hřejivé chuti. Ideální pokrm, pokud toužíte po něčem speciálním, ale snadno připravitelném. Stačí jen pár ingrediencí a během okamžiku si můžete vychutnat výjimečný zážitek, aniž byste opustili pohodlí svého domova.
Připravte dýňové pyré pečením dýně na kostky při 175 °C asi 25–30 minut, dokud nezměkne. Pak rozmixujte dohladka a pokud je potřeba, nechte vykapat.
Smíchejte pyré, mouku a muškátový oříšek do měkkého těsta. Pokud lepí, přidejte mouku, aby těsto drželo tvar.
Těsto rozdělte, vyválejte válečky, nakrájejte na malé kousky a ozdobte vidličkou. Noky rozložte na plech s moukou.
Vařte noky v osolené vodě asi 3 minuty, dokud nevyplavou. Vyjměte a dejte stranou.
Na pánvi rozpusťte máslo, opečte šalvěj a přidejte prosciutto.
Přidejte noky a pár lžic vody z vaření a promíchejte v máslové omáčce.
Podávejte s parmazánem a křupavou šalvějí.
Líbil se vám recept Dýňové noky se šalvějí a prosciuttem? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.