1/0
Toužíte po autentické chuťové zkušenosti, aniž byste museli navštívit luxusní restauraci? Bramborové noky se sušenými rajčaty a mascarpone jsou tou správnou volbou. Jemná, krémová omáčka z mascarpone, zvýrazněná bohatou chutí sušených rajčat, lahodí každému, kdo hledá rychle připravenou, ale luxusní večeři. Přestože je příprava jednoduchá, výsledek vypadá i chutná jako od špičkového šéfkuchaře.
Nakrájejte sušená rajčata na tenké proužky s použitím jejich oleje. Cibuli nakrájejte najemno a česnek nasekejte. Na rozehřáté pánvi orestujte cibuli na oleji ze sušených rajčat do sklovita.
Přidejte česnek a krátce restujte. Vmíchejte rajčata, prohřejte a přidejte mascarpone. Rozpusťte do jemné omáčky. Dochucujte solí, pepřem a bazalkou.
Noky uvařte podle návodu ve vroucí osolené vodě, dokud nevyplavou. Poté je sceďte a vmíchejte do omáčky. Servírujte s parmazánem a čerstvou bazalkou.
Líbil se vám recept Bramborové noky se sušenými rajčaty a mascarpone? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.