Máslo z medvědího česneku

Čas přípravy: 20 min
Obtížnost: Snadný
Cena: 210 Kč
Redakce Kupi.cz
10. dubna
Nakrájené máslo z medvědího česneku na kolečka na dřevěném prkénku s listy medvědího česneku. Kupi.cz

Vytvořte si domácí bylinkové máslo, které dodá každému jídlu nový rozměr! Hlavní ingrediencí je medvědí česnek, jehož sezóna trvá jen krátce, ale je plná intenzivní chuti. Toto máslo je vynikajícím doplňkem k pečivu i masu. Objevte recept, který vás ohromí svou snadnou přípravou a vynikající chutí.

Recept máslo z medvědího česneku vás vyjde na 21 Kč za 1 porci. 10 porcí připravíte za 210 Kč.
Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Tesco za 210 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].

Recept

  • 1

    Vyjměte máslo z lednice alespoň dvě hodiny před přípravou, aby dosáhlo pokojové teploty a bylo snadno zpracovatelné.

  • 2

    Mezitím nasekejte medvědí česnek a petrželku na jemno. Pokud chcete, přidejte také další bylinky, jako tymián nebo pažitku. Nastrouhejte parmezán na jemno.

  • 3

    Do mísy vložte změklé máslo, přidejte sůl podle chuti, nasekaný medvědí česnek, petrželku a případně další bylinky či parmezán.

  • 4

    Vše důkladně promíchejte pomocí tyčového mixéru nebo šlehače, dokud nevznikne jemná a rovnoměrná směs. Mixování zajistí lepší propojení bylinek s máslem a zvýrazní jejich chuť.

  • 5

    Máslo tvarujte dvěma způsoby: buď pomocí tvořítek vyložených potravinářskou folií, nebo směs zabalte do folie a vytvarujte váleček.

  • 6

    Vytvarované máslo uložte do lednice a nechte ho ztuhnout alespoň několik hodin, ideálně přes noc, aby se chutě dobře propojily.

  • 7

    Před podáváním máslo vyjměte z folie nebo tvořítek. Podávejte na čerstvém nebo opečeném pečivu, k masu nebo jako dochucení teplých pokrmů.

Zajímavé tipy
  • Pokud chcete mít z másla zásoby, můžete ho jednoduše zamrazit. Stačí ho zabalit do folie a uložit do mrazáku – vydrží až 3 měsíce.
  • Nebojte se přidat další oblíbené bylinky nebo koření, jako je mletý pepř či sušená rajčata, pro originální chuť.
  • Máslo můžete podávat na grilované kukuřici, jako součást steakového večera nebo ho přidat na horké těstoviny.
  • Pro lehčí variantu zkuste máslo smíchat napůl s tvarohem nebo ricottou.

Líbil se vám recept Máslo z medvědího česneku? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.