1/0
Chřestový koláč je skvělou volbou pro každou jarní oslavu nebo návštěvu. Tento slaný koláč, který si zaslouží název „zahrádka“, přinese úsměv všem už jen pohledem. A poté, co ho ochutnají, se úsměv jen prohloubí. To vše zvládnete za pár chvil, ale výsledek bude stát za to!
Rozložte vyválené těsto na plech s pečicím papírem a rozdělte na dvě poloviny. Oba obdélníky získají rámeček přehnutím okrajů a přitlačením vidličkou.
Smíchejte tvaroh, brynzu, nakrájenou cibulku, sůl, pepř, citronovou kůru a jedno vejce v míse. Směs rozetřete na obdélníky těsta, ale vynechte okraje.
Rozprostřete chřest, přičemž tuhé konce odkrojte a případně dolní části oloupejte. Přidejte hrášek a plátky cibulky a lehce vmáčkněte do náplně.
Volné okraje těsta potřete vajíčkem a pečte při 180 °C 15–20 minut dozlatova.
Před servírováním můžete koláč posypat sezamovým semínkem.
Líbil se vám recept Chřestový koláč? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.