Kapří karbanátky

Časová náročnost: 50 min
Obtížnost: Snadný
Redakce Kupi.cz
27. ledna
Kapří karbanátky servírované na bílém talíři. Lamart.cz

Kapří karbanátky jsou skvělou alternativou karbanátků z hovězího nebo vepřového masa. Můžete si je připravit s vařeným bramborem, listovým salátkem, případně si je dát jen tak samotné.

Ingredience

Lamart
Sponzor receptu

Postup přípravy

  • 1

    Kapra vykostěte, stáhněte z kůže a čisté maso namelte nebo nasekejte nožem najemno.

  • 2

    Namleté maso smíchejte se všemi ingrediencemi – celými vejci, drceným česnekem, sekanou petrželkou, pepřem a solí. Jestliže je rybí směs příliš řídká, zahustěte ji strouhankou, aby se dobře tvarovaly karbanátky, a přidejte pár kapek citronové šťávy.

  • 3

    Každý karbanátek potřete olejem a vložte na plech vyložený pečicím papírem nebo potřený olejem.

  • 4

    Pečte v troubě při 170 °C asi 20–25 minut.

Tip

Pro zvýraznění chuti můžete do karbanátků přidat pár lístků nasekané bazalky nebo čerstvé majoránky.

Líbil se vám recept Kapří karbanátky? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.