1/0
Hledáte jídlo, které je rychlé na přípravu, lahodné a zároveň vypadá jako z nabídky špičkové restaurace? Vyzkoušejte linguine s lososem, chorizem, špenátem a smetanovou omáčkou. Pokrm spojuje jemnou chuť lososa, pikantnost chorizo klobásy a sametově krémovou omáčku, která vás přenese do atmosféry slunné Itálie. Ať už chystáte romantickou večeři, nedělní oběd s rodinou nebo chcete zapůsobit na přátele, s tímto receptem určitě uspějete.
Ve větším hrnci uveďte osolenou vodu do varu a uvařte těstoviny linguine podle návodu na obalu tak, aby zůstaly na skus. Po scezení si odložte část vody z vaření stranou.
Filety lososa okořeňte mletou uzenou paprikou (1 lžička), osolte a opepřete. Sušená rajčata nakrájejte na tenké proužky, chorizo na kolečka a česnek na plátky.
Na pánvi rozehřejte olej a opečte lososa nejdříve kůží dolů, poté z obou stran dozlatova. Po opečení filety odložte stranou.
Do téže pánve přidejte chorizo, nakrájená sušená rajčata, česnek a dle chuti i olivy. Posypte druhou lžičkou mleté papriky a restujte zhruba 2–3 minuty, aby se chutě propojily.
Směs podlijte zeleninovým vývarem, přidejte listový špenát a nechte zhruba 5 minut povařit, dokud špenát nezměkne.
Přilijte smetanu ke šlehání a nechte ji asi 2 minuty prohřát. Do hotové omáčky vraťte opečené filety lososa a vše ještě asi minutu společně prohřejte.
Scezené těstoviny smíchejte s připravenou omáčkou. Podávejte na talíře, na každou porci položte filet lososa a ihned servírujte.
Líbil se vám recept Losos na toskánský způsob? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.