1/0
Losos s jarním bramborovým salátkem je skvělý způsob, jak vylepšit jídelníček o zdravé rybí maso, které je oblíbené i mezi dětmi a těmi, kdo ryby příliš nemusí. Losos se svou jemnou chutí je ideální volbou. Podávaný s lehkým bramborovým salátem bez majonézy, vás nadchne svou jednoduchostí a lahodnou chutí. Připravte si tuto skvělou variantu jídla na každý den.
Brambory ve slupce uvařte v osolené vodě doměkka. Poté je sceďte a nechte vychladnout. Červenou cibuli oloupejte a nakrájejte na tenké měsíčky.
Červenou cibuli dejte do misky, přidejte vinný ocet a med, a lehce promíchejte. Osolte, opepřete a přidejte hořčici. Brambory nakrájejte na menší kousky a přidejte k cibuli.
Promíchejte salát, přikryjte a nechte při pokojové teplotě krátce odležet. Rukolu omyjte a nechte okapat.
Na pánvi s kapkou olivového oleje opečte lososa s kůží dolů dokřupava. Přendejte do trouby a pečte při 190 °C asi 12 minut.
Salát ozdobte rukolou a podávejte s pečeným lososem.
Líbil se vám recept Losos s jarním bramborovým salátkem? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.