Melounovo-okurková tříšť

Čas přípravy: 30 min
Obtížnost: Snadný
Redakce Kupi.cz
30. června
Melounová tříšť ve dvou skleničkách zdobená mátovými lístky. Ilustrační foto: Alexandra Anschiz / Shutterstock.com

Letní osvěžení plné vitamínů a svěžích chutí: melounovo-okurková tříšť je ideálním drinkem na horké dny. Připravte se na osvěžení, které zvládne každý za pár minut. Jen mějte trpělivost při čekání na zmrazení melounových kostek – ten čas se určitě vyplatí!

Ingredience

Recept

  • 1

    Rozpulte meloun a vydlabejte dužinu. Očistěte slupku od zbytků dužiny, uložíte ji v lednici k pozdějšímu použití.

  • 2

    Melounovou dužinu nakrájejte na kostky o velikosti 3–5 cm, rozložte na tác s pečicím papírem, aby se nedotýkaly. Mrazte minimálně 2 hodiny, dokud nezmrznou.

  • 3

    Připravte okurku: oloupejte, rozpulte, lžičkou vyškrábněte semínka a nakrájejte na malé kostičky.

  • 4

    Zmrazený meloun vložte do mixéru spolu s okurkou a limetkovou šťávou. Mixujte na nejvyšší rychlost 30–60 sekund do jemné ledové tříště. Při husté směsi přidejte 2–3 lžíce ledové vody.

  • 5

    Ochutnejte, doslaďte medem dle chuti.

Zajímavé tipy
  • Důležitým krokem je výběr zralého melounu – dutý zvuk při poklepání naznačuje správnou zralost. Sladký meloun zaručí lahodnou tříšť.
  • Pro dospělé varianty lze nechat pracovat fantazii a přidat oblíbený alkohol jako vodka, prosecco nebo růžové víno.
  • Zbylou směs můžete použít k výrobě nanuků – skvělý tip pro osvěžující dětskou svačinku!
  • Vyzkoušejte také pivní bitter lemon spritz podle našeho receptu!

Líbil se vám recept Melounovo-okurková tříšť? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.