1/0
Letní osvěžení plné vitamínů a svěžích chutí: melounovo-okurková tříšť je ideálním drinkem na horké dny. Připravte se na osvěžení, které zvládne každý za pár minut. Jen mějte trpělivost při čekání na zmrazení melounových kostek – ten čas se určitě vyplatí!
Rozpulte meloun a vydlabejte dužinu. Očistěte slupku od zbytků dužiny, uložíte ji v lednici k pozdějšímu použití.
Melounovou dužinu nakrájejte na kostky o velikosti 3–5 cm, rozložte na tác s pečicím papírem, aby se nedotýkaly. Mrazte minimálně 2 hodiny, dokud nezmrznou.
Připravte okurku: oloupejte, rozpulte, lžičkou vyškrábněte semínka a nakrájejte na malé kostičky.
Zmrazený meloun vložte do mixéru spolu s okurkou a limetkovou šťávou. Mixujte na nejvyšší rychlost 30–60 sekund do jemné ledové tříště. Při husté směsi přidejte 2–3 lžíce ledové vody.
Ochutnejte, doslaďte medem dle chuti.
Líbil se vám recept Melounovo-okurková tříšť? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.