Kedlubnové carpaccio

Čas přípravy: 10 min
Obtížnost: Snadný
Redakce Kupi.cz
19. června

Kedlubnové carpaccio je jednoduchý a rychlý předkrm, který vás okouzlí svou čerstvostí a lehkostí. Ideál pro letní dny, kdy hledáte lehký předkrm nebo svačinu plnou čerstvých chutí. I když nemáte mandolínu, postačí škrabka, aby plátky kedlubny byly co nejtenčí a pokrm tak zůstal jemný a delikátní.

Ingredience

Recept

  • 1

    Kedlubnu oloupejte a nakrájejte na velmi tenké plátky pomocí mandolíny. Pokud nemáte mandolínu, postačí škrabka.

  • 2

    Na kapce olivového oleje velmi rychle osmahněte plátky kedlubny.

  • 3

    Plátky rozložte na talíř, zakápněte olivovým olejem a citronovou šťávou.

  • 4

    Osolte, opepřete a posypte nastrouhaným sýrem, rukolou a nasekanými ořechy.

  • 5

    Podávejte jako předkrm nebo lehkou svačinu.

Zajímavé tipy

Líbil se vám recept Kedlubnové carpaccio? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.