1/0
Když po hostině se svatomartinskou husou zbývají kousky masa, nemusíte je konzumovat pořád dokola. Vyzkoušejte s nimi útulný podzimní salát s dýní, jablky a medovým dresinkem s dijonskou hořčicí.
Dýni nakrájejte na kostičky, pokapejte olejem, osolte a pečte v troubě na teplotu 200 °C přibližně 20 minut, dokud nebude měkká a lehce karamelizovaná.
Trhané husí maso (buď to stehno, nebo jinou část co vám zbyla) jemně zahřejte na pánvi – můžete zvolit suchou cestu nebo přidat lžičku výpeku. Cílem je rozvinout vůni a dosáhnout teplé, šťavnaté textury.
V malé misce promíchejte ingredience na dresink a důkladně je vyšlehejte vidličkou či metličkou.
Na talíř naaranžujte polníček, přidejte kousky pečené dýně, jablečné plátky a teplé husí maso.
Pokapejte dresinkem a posypte ořechy.
Líbil se vám recept Salát s husím masem, dýní a jablky? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.