Dýňové knedlíčky

Čas přípravy: 28 min
Obtížnost: Snadný
Cena: 20 Kč
Redakce Kupi.cz
15. září
Dýňové knedlíčky na černém talíři s plátkem másla. Ilustrační foto: Fuzull Hanum / Shutterstock.com

Pokud patříte k milovníkům knedlíčků a noků, pak vám nesmí uniknout tato podzimní dýňová verze z celozrnné mouky. Připravují se snadno a perfektně se hodí k různým omáčkám jako je rajská, guláš, nebo opečené na pánvi se slaninou a cibulkou.

Recept dýňové knedlíčky vás vyjde na 1 Kč za 1 porci. 20 porcí připravíte za 20 Kč.

Ingredience

Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Albert za 20 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].

Recept

  • 1

    Dýni omyjte, oloupejte a nakrájejte na menší kousky. Spolu s cibulí a česnekem ji rozmixujte do jemného pyré.

  • 2

    Přidejte vejce a nasekanou petrželku. Postupně vmíchávejte mouku, dokud nevznikne nelepivé těsto, ze kterého jdou snadno tvarovat knedlíčky. Dejte pozor, abyste nepřidali příliš mnoho mouky, jinak by byly knedlíčky tuhé.

  • 3

    Pomocí lžíce oddělte kousky těsta, tvarujte knedlíčky a vhazujte je do vroucí osolené vody. Dávejte pozor, abyste nevkládali příliš mnoho najednou, potřebují hodně vody.

  • 4

    Po zhruba 8 minutách, kdy knedlíčky vyplavou na povrch, je vytáhněte děrovanou naběračkou a udržujte teplé pod poklicí. Opakujte, dokud nezpracujete veškeré těsto.

Zajímavé tipy
  • Pro ještě lepší výsledek uvařené noky lehce osmahněte na másle.
  • Vyzkoušejte také pelmeně s mletým masem podle našeho receptu.

Líbil se vám recept Dýňové knedlíčky? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.