1/0
Pokud patříte k milovníkům knedlíčků a noků, pak vám nesmí uniknout tato podzimní dýňová verze z celozrnné mouky. Připravují se snadno a perfektně se hodí k různým omáčkám jako je rajská, guláš, nebo opečené na pánvi se slaninou a cibulkou.
Dýni omyjte, oloupejte a nakrájejte na menší kousky. Spolu s cibulí a česnekem ji rozmixujte do jemného pyré.
Přidejte vejce a nasekanou petrželku. Postupně vmíchávejte mouku, dokud nevznikne nelepivé těsto, ze kterého jdou snadno tvarovat knedlíčky. Dejte pozor, abyste nepřidali příliš mnoho mouky, jinak by byly knedlíčky tuhé.
Pomocí lžíce oddělte kousky těsta, tvarujte knedlíčky a vhazujte je do vroucí osolené vody. Dávejte pozor, abyste nevkládali příliš mnoho najednou, potřebují hodně vody.
Po zhruba 8 minutách, kdy knedlíčky vyplavou na povrch, je vytáhněte děrovanou naběračkou a udržujte teplé pod poklicí. Opakujte, dokud nezpracujete veškeré těsto.
Líbil se vám recept Dýňové knedlíčky? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.