Pelmeně s mletým masem

Čas přípravy: 45 min
Obtížnost: Snadný
Cena: 60 Kč
Redakce Kupi.cz
24. února
Pelmeně s mletým masem v bílém hlubokém talířku, ozdobené snítkou kopru Ilustrační foto: nesavinov / Shutterstock.com

Už jste někdy ochutnali pelmeně? Jde o tradiční jídlo ruské kuchyně. Jsou to taštičky z nudlového těsta, které se plní mletým masem. Podobné plněné knedlíčky najdete i na Ukrajině nebo v Polsku. Pelmeně začínají být populární i u nás a bylo by škoda neudělat si je i doma. Je to jednoduchý recept a chuťově vás velice mile překvapí. Tak do toho pojďte s námi!

Recept pelmeně s mletým masem vás vyjde na 15 Kč za 1 porci. 4 porce připravíte za 60 Kč.

Ingredience

Masová náplň

Těsto

Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Kaufland za 60 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].

Recept

Masová náplň

  • 1

    K mletému masu přidejte nadrobno nasekanou cibuli a prolisovaný česnek. Promíchejte a ochuťte solí a pepřem.

Těsto

  • 1

    Smíchejte mouku, vejce, sůl a vodu. Vypracujte pevné, hladké těsto a nechte ho 30 minut odpočinout.

  • 2

    Těsto vyválejte na co nejtenčí placku a vykrajujte z ní tvořítkem (průměr cca 8 cm) kolečka. Doprostřed kolečka dejte lžičku náplně. Náplň zabalte do těsta a okraje pořádně přimáčkněte k sobě, aby náplň nevytekla.

  • 3

    Dejte do hrnce vařit vodu a lehce ji osolte. Pelmeně dejte do mírně vroucí vody a vařte asi 5 minut. Jakmile vyplavou, jsou hotové. Podávejte se zakysanou smetanou a zakapané rozpuštěným máslem.

Zajímavé tipy

Vyzkoušejte také další recepty s mletým masem, třeba skotská vejce nebo holandský řízek.

Líbil se vám recept Pelmeně s mletým masem? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.