1/0
Už jste někdy ochutnali pelmeně? Jde o tradiční jídlo ruské kuchyně. Jsou to taštičky z nudlového těsta, které se plní mletým masem. Podobné plněné knedlíčky najdete i na Ukrajině nebo v Polsku. Pelmeně začínají být populární i u nás a bylo by škoda neudělat si je i doma. Je to jednoduchý recept a chuťově vás velice mile překvapí. Tak do toho pojďte s námi!
K mletému masu přidejte nadrobno nasekanou cibuli a prolisovaný česnek. Promíchejte a ochuťte solí a pepřem.
Smíchejte mouku, vejce, sůl a vodu. Vypracujte pevné, hladké těsto a nechte ho 30 minut odpočinout.
Těsto vyválejte na co nejtenčí placku a vykrajujte z ní tvořítkem (průměr cca 8 cm) kolečka. Doprostřed kolečka dejte lžičku náplně. Náplň zabalte do těsta a okraje pořádně přimáčkněte k sobě, aby náplň nevytekla.
Dejte do hrnce vařit vodu a lehce ji osolte. Pelmeně dejte do mírně vroucí vody a vařte asi 5 minut. Jakmile vyplavou, jsou hotové. Podávejte se zakysanou smetanou a zakapané rozpuštěným máslem.
Vyzkoušejte také další recepty s mletým masem, třeba skotská vejce nebo holandský řízek.
Líbil se vám recept Pelmeně s mletým masem? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.