Holandský řízek

Čas přípravy: 1 hod
Obtížnost: Snadný
Cena: 148 Kč
Redakce Kupi.cz
15. listopadu 2023
Holandský řízek s bramborovou kaší servírovaný na bílém talíři Kupi.cz

Holandský řízek klame tělem, ve skutečnosti jde totiž o směs mletého vepřového masa a tvrdého sýra (nejčastěji gouda nebo eidam) v trojobalu. S Holandskem navíc nemá tato dobrota nic společného, protože jde o ryze české jídlo. Nejlépe si holandský řízek vychutnáte podávaný s bramborovou kaší.

Recept holandský řízek vás vyjde na 37 Kč za 1 porci. 4 porce připravíte za 148 Kč.

Ingredience

Příprava masa

Obalování a smažení

Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Kaufland za 148 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].

Postup přípravy

Příprava masa

  • 1

    Namleté maso vložíme do mísy, zalijeme mlékem a poté směs promícháme, pořádně uhladíme, přikryjeme a necháme nejlépe přes noc odležet v lednici. Mléko maso zjemní a holandské řízky budou mnohem chutnější.

  • 2

    Následující den přebytečné mléko scedíme a k masu přidáme nahrubo nastrouhaný sýr, vejce, pepř, sůl, vše promícháme a necháme chvíli odpočinout, aby se chutě spojily.

Obalování a smažení

  • 1

    Připravíme si trojobal: do jedné misky nasypeme hladkou mouku, do druhé vyklepneme 2 vejce a rozšleháme je vidličkou. Do třetí misky nasypeme strouhanku.

  • 2

    Z masové směsi tvarujeme karbanátky. Tvarování nám půjde lépe, pokud si předem namočíme ruce ve vodě.

  • 3

    Připravené karbanátky obalíme v trojobalu. Nejprve v mouce, potom v rozšlehaných vejcích a nakonec ve strouhance.

  • 4

    Holandské řízky smažíme v rozpáleném oleji na pánvi dozlatova, cca 8 minut z každé strany.

Zajímavé tipy

K holandským řízkům se skvěle hodí bramborová kaše, případně vařený brambor a kyselá okurka.

Líbil se vám recept Holandský řízek? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.