Krémový koláč s bezovým sirupem

Čas přípravy: 45 min
Obtížnost: Střední
Cena: 150 Kč
Redakce Kupi.cz
13. června
Krémový koláč s bezovým sirupem na dortovém podstavci zdobený sušeným bezovým květem. Ilustrační foto: A_Lein / Shutterstock.com

Tento krémový koláč s bezovým sirupem je ideální volbou pro jakoukoliv příležitost, kdy chcete připravit něco opravdu výjimečného. Jedinečná kombinace sladkosti kondenzovaného mléka s osvěžující citronovou chutí a nádechem bezu potěší všechny gurmány. Užijte si jemný, svěží koláč s vůní přírody.

Recept krémový koláč s bezovým sirupem vás vyjde na 15 Kč za 1 porci. 10 porcí připravíte za 150 Kč.
Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Albert za 150 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].

Recept

  • 1

    Vyložte kulatou dortovou formu o průměru 24 cm pečicím papírem. Sušenky rozdrťte na jemno, přidejte rozpuštěné máslo a bezový sirup, promíchejte a upěchujte do formy. Korpus dejte na 20 minut do lednice.


  • 2

    Troubu předehřejte na 170 °C. Smíchejte kondenzované mléko, citronovou šťávu a kůru, bezový sirup a žloutky, dobře prošlehejte. Nakonec přidejte smetanu a míchejte do zhoustnutí.


  • 3

    Krém nalijte na ztuhlý korpus. Pečte 25–30 minut. Koláč nechte vychladnout při pokojové teplotě, poté jej přesuňte na několik hodin do lednice. Nejlepší je podávat vychlazený.


Zajímavé tipy
  • Ozdobte koláč čerstvými květy bezu, pokud jsou k dispozici. Nejenže vypadá překrásně, ale i báječně voní.
  • Do krému můžete přidat trochu limetkové šťávy nebo lístky máty pro jemné osvěžení.
  • Vyrobený doma bezový sirup z čerstvých květů je skvělou volbou.
  • Vyzkoušejte také limetkový cheesecake podle našeho receptu.

Líbil se vám recept Krémový koláč s bezovým sirupem? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.