1/0
Tento krémový koláč s bezovým sirupem je ideální volbou pro jakoukoliv příležitost, kdy chcete připravit něco opravdu výjimečného. Jedinečná kombinace sladkosti kondenzovaného mléka s osvěžující citronovou chutí a nádechem bezu potěší všechny gurmány. Užijte si jemný, svěží koláč s vůní přírody.
Vyložte kulatou dortovou formu o průměru 24 cm pečicím papírem. Sušenky rozdrťte na jemno, přidejte rozpuštěné máslo a bezový sirup, promíchejte a upěchujte do formy. Korpus dejte na 20 minut do lednice.
Troubu předehřejte na 170 °C. Smíchejte kondenzované mléko, citronovou šťávu a kůru, bezový sirup a žloutky, dobře prošlehejte. Nakonec přidejte smetanu a míchejte do zhoustnutí.
Krém nalijte na ztuhlý korpus. Pečte 25–30 minut. Koláč nechte vychladnout při pokojové teplotě, poté jej přesuňte na několik hodin do lednice. Nejlepší je podávat vychlazený.
Líbil se vám recept Krémový koláč s bezovým sirupem? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.