Dýňové lívance

Čas přípravy: 20 min
Obtížnost: Snadný
Cena: 20 Kč
Redakce Kupi.cz
9. září
Dýňové lívance naskládané na sobě s kousky másla, přelité sirupem na kulatém talířku. Ilustrační foto: Pixel-Shot / Shutterstock.com

Tento recept na dýňové lívance je ideální volbou pro podzimní dny, kdy je venku chladno. Lívance mají nádhernou vůni i chuť dýně a jejich nadýchaná konzistence potěší každého. Příprava je rychlá a zvládne ji i začátečník. Za pouhých 20 minut můžete mít hotové skvělé jídlo, které ocení celá rodina.

Recept dýňové lívance vás vyjde na 5 Kč za 1 porci. 4 porce připravíte za 20 Kč.

Ingredience

Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Albert za 20 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].

Recept

  • 1

    V hluboké míse smíchejte mléko, vejce, dýňové pyré, prášek do pečiva a cukr.

  • 2

    Všechno dobře promíchejte tyčovým mixérem, dokud nevznikne hladká směs.

  • 3

    Do této směsi přidejte postupně mouku a rozpuštěné máslo, důkladně promíchejte, až vznikne hustší těsto.

  • 4

    Na pánvi s nepřilnavým povrchem zahřejte trochu oleje.

  • 5

    Pomocí lžíce vytvářejte malé placky na pánvi nebo použijte lívanečník. Smažte je dozlatova z obou stran, což zabere asi 5 minut celkem.

Zajímavé tipy
  • Podávejte dýňové lívance s čerstvým sezónním ovocem, zakysanou smetanou nebo javorovým sirupem. Přidejte opražená dýňová semínka pro zajímavou křupavost.
  • Těsto lze také použít na palačinky, takže si můžete vybrat, jaký styl podání preferujete.
  • Vyzkoušejte také lívance z červené řepy podle našeho receptu.

Líbil se vám recept Dýňové lívance? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.