Lívance z červené řepy

Čas přípravy: 50 min
Obtížnost: Střední
Redakce Kupi.cz
15. června 2023
Lívance z červené řepy naskládané na sobě, nahoře kozí sýr, servírováno na bílém dezertním talířku, vedle vidlička Lamart.cz

Lívance z červené řepy jsou zdravé, slané placky, vhodné k svačině i k obědu. Řepa dodá lívancům krásnou barvu a spoustu vitamínů, kozí sýr pak potřebné bílkoviny a výraznou chuť.

Postup přípravy

  • 1

    Červenou řepu oloupejte a nastrouhejte na jemném struhadle.

  • 2

    Řepu pak vymačkejte a šťávu smíchejte s rozšlehanými vejci a vločkami. Směs nechejte nasáknout.

  • 3

    Přidejte mouku, prášek do pečiva, česnek a koření. Osolte a opepřete.

  • 4

    Na pánvi rozpalte olej a osmažte menší placičky z obou stran dozlatova.

  • 5

    Na usmažené lívance dejte kozí sýr a dozdobte lístky bazalky nebo čerstvé majoránky.

Zajímavé tipy

Chutná vám červená řepa? Vyzkoušejte také buchtu, rizoto nebo polévku z červené řepy.

Líbil se vám recept Lívance z červené řepy? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.